Kakaomørdej:
- 100 g blødt smør
- 60 g flormelis
- 25 g kakao
- 1 knivspids salt
- 1 æg
- 25 g mandelmel
- 180 g hvedemel
Chokolademazarin:
- 150 g marcipan
- 15 g kakao
- 85 g sukker
- 1 knivspids salt
- 60 blødt smør
- 1 æg
Solbærganache:
- 150 g hvid chokolade
- 150 g solbær fra frost
- saft af 1 citron
- 25 g glucosesirup
Pynt: Blåbær, brombær, rød skovsyre, chokoladeperler
Kakaomørdej: Rør smør, flormelis, kakao og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel og saml dejen med hænderne uden at ælte unødigt. Sæt på køl i 30 min. Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med løs bund med dejen. Sæt i fryseren i 1 time.
Chokolademazarin: Riv marcipanen groft og pisk sammen med kakao, sukker, salt, smør og æg med en elpisker. Pisk kun kortvarigt, til mazarinmassen er ensartet. Fordel mazarinmassen i den kolde tærtebund, og bag tærten i 20-22 min ved 175 grader. Afkøl tærten helt.
Solbærganache: Hak den hvide chokolade og smelt den over vandbad. Bring solbær, citronsaft og glucosesirup i kog og lad det simre i et par minutter. Pres massen igennem en sigte, så kun den rene solbærsaft er tilbage. Vej 75 g af den stadig varme solbærsaft af, og hæld den over den smeltede hvide chokolade, mens der røres energisk i midten af skålen indtil massen samler sig. Fordel solbærganachen oven på mazarintærten, og sæt den på køl, til ganachen har sat sig. Pynt tærten.